spatial study

'Witte ruimte voor tijdelijk gebruik'

Inside the White Whale
2012

Als onderdeel van Studio Vacant NL maakte Studio LONK de flexibele ruimte Inside The White Whale. Dit zijn grote witte ‘zakken’ die elke locatie kunnen omtoveren en elk gebouw een tijdelijke invulling kunnen geven. Eenmaal geïnstalleerd, creëert de zak twee ruimtes; een binnen- en een buitenruimte. De witte ruimte wordt een nieuwe wereld met zacht licht, waarbinnen anders onmogelijke of onvoorstelbare dingen kunnen gebeuren.

White Whale #1: The Barber Shop. De grote witte zak creëert een nieuwe ruimte, waarin de stof de kapmantel van de klant wordt. Als de klant geknipt is, trekt of vouwt de kapper de zak weg en kan de volgende klant plaatsnemen.

White Whale #2: The Work Shop. Deze opstelling toont de dubbele functie van Inside The White Whale; de ruimte is enerzijds een studentenkamer en anderzijds een werkplaats.

White Whale #3: The Book Club. Deze zak is speciaal gemaakt voor goede tafelgesprekken. De focus ligt op elkaar en het te bespreken onderwerp. Het lichaam en de rest van de wereld blijven buiten beschouwing.