interactive art

‘Space Here Becomes Sound’

HAY Sonos One
2018

Op uitnodiging van Sonos maakte Studio LONK de presentatie van de HAY Sonos One Limited Edition Collection tot een interactieve geluids- en kleurbeleving.

‘Space Here Becomes Sound' onderzoekt de relatie tussen geluid, kleur en onze emotionele band met het huis. Het werk bestaat uit vijf gekleurde frames, elk verbonden met een HAY Sonos One speaker.

Ieder frame staat voor een sferische ruimte in het huis. Met het roteren van de frames veranderen bezoekers de focus en het volume van de soundscapes, terwijl hun associatieve geheugen wordt aangesproken. Al spelend met de gekleurde kaders wandelt men als het ware door de gangen van een denkbeeldig huis - met klinkende kopjes in de keuken en druppelend water op de vloer van de badkamer.

Door niet alleen met tastbare materialen te ontwerpen, maar ook met geluid en persoonlijke herinneringen, creëerden we een installatie die de nieuwe HAY for Sonos lijn op een verbeeldende manier aan de bezoeker introduceert.‘Space Here Becomes Sound’ werd gepresenteerd door FRAME op de Dutch Design Week 2018.

BEKIJK DE VIDEO

FRAME publiceerde 3 artikelen over de installatie:

'Into immersive experiences? Here are three tips from a brand doing them well'

'Sonos and Frame explore how sound can evoke memories of home at DDW 2018'

'In the era of headphones, this installation urges you to make and share sound'